Veckoreflektion #4
- sandratresplate
- 25 sep. 2017
- 2 min läsning
Under verkstadsveckan hade jag utrymme att utforska mina nya gestaltningstankar. Att förhålla sig till nuet och faktiska fysiska saker har vart mer utav en utmaning än vad jag trott, men jag kommer hålla fast vid detta genom kursen. Jag har bestämt att jag ska utforska animation och flip books som teknik djupare, jag har tänkt att fotografera olika vardagsting som jag sen skriver ut och gör en flip book av fotografierna.
I början av verkstadsveckan gjorde jag den här:
Och jag hade fortfarande lite svårt att släppa fantasi elementen så för att komma igång valde jag att fokusera på det gemensamma temat ”mellanrummet”. Animationen handlar om en ljusskepnad som skapar en blomma, sedan planterar den i marken. Efter det transformeras ljusformen till en form, en ljusspricka i en dörr. För att mellanrummet och ljuset existerar så skapas en dörr. Den blev en viktig del i min process för att börja släppa fantasivärlden och komma in i vardagliga ting.
Efter det gjorde jag den här (sagan om bollen):
Jag började tänka tillbaka på min barndom och hur jag gjort en bok som hette sagan om bollen och de är bara en boll som studsar, ingenting mer. Trotts det så är det min mammas favorit berättelse som jag gjorde som barn. Så jag ser värdet av det vardagliga i skapandet mer och mer, så för att komma in i det skapade jag sagan om bollen två. Det är precis vad det är. En boll som studsar.
Till sist ville jag utforska mönster och mellanrummet lite mer, så jag skapade den här:
Den här veckan var lärorik och rolig, animation är otroligt inkluderade och det finns mycket att lära från det. Olika uttryck, olika medier men samma grundprincip. Det lämnar mycket öppet till eleverna i sitt skapande men också tydliga riktlinjer.
Comments